9.11.2014 Žalosten dan :(

Nedelja, 9.11.2014....dan, ki sem se ga vedno bala.... Posloviti sem se morala od mojega prvega bernija Athosa. Athos je bil večkratni prvak v lepoti, bil je oče mnogih mladičkov, ampak najbolj pomembno je to, da je bil popoln predstavnik pasme. Bil je moj prvi pes, moja sorodna duša in moja senca. Vedno poln energije in razigran me je pozdravil, ko sem prišla domov. S svojim laježem je dosegel marsikaj - od tega, da je dobil posladek, do tega, da smo šli na sprehod. Bil je samozavesten, neustrašen in odličen plemenjak. On me je popeljal v kinologijo, zaradi njega sem obiskala ogromno razstav - tam sva bila izredno uspešna, saj je Athos s svojim temperamentom in energijo očaral marsikaterega sodnika. V svojih veteranskih letih je zaključil slovenski in avstrijski veteranski šampionat, žal pa nama je zmanjkal samo en naziv za hrvaški veteranski šampionat. Bil je že prijavljen na njegovo zadnjo razstavo, a ga je bolezen prehitela. Konec oktobra mu je bila diagnosticirana kronična odpoved ledvic. Athos je bil vsak dan vidno slabši, na koncu tudi infuzija ni več pomagala, zato sem se odločila, da je prišel njegov čas. Athos je zaspal doma v mojem naročju, obdan z domačimi, njegovim najboljšim prijateljem Bestom in našo najboljšo veterinarko Neco - za vse, kar je storila za Athosa v zadnjih dneh, ji bom vedno hvaležna.

JCH SLO, JCH CRO, JCH Srbija & Črna Gora, CH SLO, CH BIH, CH CRO, CH INT, CH A, VET CH SLO, VET CH A ATHOS BERNIESHINE (Daiclaps Cellina x Hamilton degli Antichi Mulini): 4.5.2005 - 9.11.2014

Najina zadnja skupna slika (foto Nina Bešter):

Athosu v spomin:

 


25.6.2014 Veliko novic!

Res smo grozni, že več kot pol leta se nismo javili. Preprosto se dogaja toliko stvari, da ne uspem dodati vseh novic. Mladički iz legla Athos in Iša so vsi našli nove lastnike, ki jih že razveseljujejo.

Letošnja zima ni bila prava zima, saj v Ljubljani skoraj nismo imeli snega. Samo en dan je bil zimski, ostalo pa precej toplo in kopno. Edini zimski dan smo izkoristili za sprehod pri Nini:

 

Da bi se vsaj malo naužili zimske idilie, smo se konec marca z Neco in Matejem za tri dni odpravili na Pokljuko. Prava zimska idila je bila, sonce je pripekalo in kljub ogromnim gmotam snega je bilo že precej toplo. Res smo uživali na sprehodih, slikanju, igranju, dobri hrani in pijači ter odlični družbi. Definitivno moramo ponoviti.

Ena lepa slika Athosa iz Pokljuke, spodaj pa še nekaj nepozabnih utrinkov:

 

Athos in Best pozirata Pina nagaja Athosu Mi trije :)
Athos, moj najljubši Athos Vseh 6 pozerjev :)
Pina, Best in Nuba med igro Best in Pina Athos, skoraj 9 let
Razgibavanje :) Jaz in Neca Pazi!
Norček Athos Poziranje Best, sedem let in 4 mesece

 

Spomladi je nastalo kar nekaj lepih slik. Na Athosov 9.rojstni dan (4.5.2014) smo se udeležili piknika psarne Karantanska (vzreja velikih švicarskih planšarskih psov), kjer so psi uživali na sprehodu, druženju in plavanju. Nekaj slik:

Foto Katja Jemec

 

Z Athosom sva v zadnjem času obiskala kar nekaj razstav, kjer je nastopal v razredu veteranov. Athos je kljub svojim 9 letom še vedno v top kondiciji, zelo rad nastopa v ringu in se pokaže. S svojim temperamentom in energijo še vedno očara sodnike. Zaključil je dva veteranska šampionata, in sicer je postal veteranski prvak Avstrije in Slovenije. Na mednarodni razstavi v Salzburgu je zasedel odlično 3.mesto med vsemi veterani v BISu.

8.6.2014 sva obiskala mednarodno razstavo v Umagu. Imeli smo se res fantastično, pobrali ogromno - Athos je dosegel odlično 1 v razredu veteranov, premagal psičko veteranko (BOB veteran) in v BISu med veterani zasedel odlično 3.mesto. Bravo moj najboljši kuža! Neca in Alpina sta bili tudi zelo uspešni, saj sta pri Alpininih 16.mesecih dosegli odličen uspeh: CAC, CACIB, BOB in prišli med 6 najlepših psov 2.FCI skupine. Čestitike tudi njima! Kljub vročemu dnevu je bil dan čudovit, razstavni prostor odličen, veliko sence, morje 50 m stran od razstave.... Po končanem finalnem delu smo si vsi skupaj s psi privoščili enourno kopanje. Athos je noro užival, splaval pa je tudi Pal :) Nekaj slikc:

Razstava:

Malo plavanja po razstavi:

 


NOVICE 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013