23.12.2012 Vesele božične praznike in srečno 2013!


28.11.2012 Razno :)

Komaj že čakamo sneg in zimske temperature, do takrat pe ena jesenska slikca Atosa in Besta z njuno najboljšo prijateljico BeeBee:

Še ena Atosova potomka ima odlične rezultate kolkov in komolcev. Chenoa vom Himmelblau ima HD:A/A, ED:0/0.

Zadnje čase bolj malo razstavljam, čakamo namreč, da Atos pride v razred veteranov (starost najmanj 8 let:). Zaključil je šampionate, ki sem jih želela (JCH SLO, JCH CRO, JCH Serbia in Črna Gora, CH SLO, CH CRO, CH BIH, Ch A, CH INT), kmalu pa se bo pokazal tudi pri veteranih. Obisk razstave in razstavljanje BeeBee je bilo kot nalašč zame. Zadnji vikend v septembru se je odvijala mednarodna razstava psov v Tullnu (Avstrija). Ker se je Nina potepala po Londonu, je meni in Neci zaupala lepotičko BeeBee. Na pot smo se podale zelo zgodaj zjutraj. Nastop v rignu je bil super, sploh pa rezultat: Devael Absolutely Beautiful je v razred mladih v konkurenci 4 psičk zmagala, prejela naziv Jugendsieger in zaključila mladinski šampionat Avstrije. Še ena slika lepotičke iz ene izmed razstav:

 


15.9.2012 Fantastičnih 10 dni na Viru!

Ker smo se imeli pred tremi leti čudovito, smo tudi letošnji glavni dopust v isti zasedbi preživeli na hrvaškem otoku Viru! Prvi teden v septembru sta nam družbo delala Neca in Matej, dve pasji gospodični Nuba in diva in en pasji gospodič Val. Ja, prav ste prebrali, kar 5 velikih psov smo imeli in prav nobenega problema. Vsi skupaj smo bili nastanjeni v skupnem apartmaju, lociranem v prvi vrsti ob morju, z ogromno teraso in še večjim, ograjenim dvoriščem. Kljub temu, da so bili polni tudi ostali apartmaji v hiši, kjer so bivali tudi otroci, se nas ni nihče bal. Seveda, ko pa imamo tako pridne in lepo vzgojene pse :) Vreme smo imeli skoraj ves čas čudovito, sončno, ravno prav toplo za naše kosmate prijatelje. V nedeljo sta v isti apartma prišla še Nina in Aljoša z BeeBee in Tajem, tako da smo jaz, Atos in Best podaljšali planiran dopust še za dva sončna dneva :) Bilo je lepo in nepozabno :) Upam, da se še vrnemo :) Spodaj nekaj utrinkov iz našega letnega dopusta:

Malo smo plavali:

Taj in Best Athos, Best, BeeBee in Taj Athos
 
Best Best  

se sončili:

Bets Athos Best in Athos
Athos, BeeBee in Best 2 lepotički in 2 lepotca Athos
Vseh sedem :) Athos Best

predvsem pa neizmerno uživali:

Athos počiva Athos, jaz in Best Jaz, Matej in Neca
Najboljši prijatelji Čuvamo najljubšo igračko! Tako utrujen po plavanju!
Best, bi se igral z mano? Zbrana družba prvega tedna!  

 


5.8.2012 Vodna zabava!

Letos je pravo pasje poletje, vročina sploh ne popusti. Zato večino sprehodov in aktivnosti opravimo ob rekah, jezerih ali na morju. Athos in Best naravnost obožujeta vodo - plavanje, tekanje sem in tja ter potapljanje - to je super življenje! :) Prilagam nekaj čudovitih slik - avtor kot vedno Nina Bešter.

Iški Vintgar z BeeBee in borderkama Phoebe in Free :)

Athos,Best,Phoebe,Free,BeeBee Skupinsko plavanje Še ena skupinska fotka :)
Best prinašalec :) Athos hiti, da ujame Wubbo! Athos pred potopitvijo....
 
BeeBee, Athos in Phoebe Athos :)  

 

Malo norenja po Mengeškem polju:

Athos, BeeBee in Best Moj sonček Besti! Spet Best :)
BeeBee, ujel te bom! Best in BeeBee med igro :) Best in BeeBee med igro :)
Besti! 2 sončka :) 2 sončka :)

 

In osvežitev v Kamniški Bistrici:

3 najlepši bernci! Besti! Daj že vrži!
BeeBee in Athos BeeBee in Athos Athos išče kamne!
Athos plava :) Moja zmešana fanta :) Spet Athos in BeeBee
... ... Best čaka na igračko :)

 

Prejeli smo tudi nekaj slik Athosovih potomcev: Isis vom schönen Schwarzatal, Carynthia's Arctic Sun, Jerry-Nico vom schönen Schwarzatal in Kratos vom schönen Schwarzatal.

 


2.6.2012 Veliko novičk!

Uf, minilo je res že precej časa, odkar smo se nazadnje javili. Vmes se je zgodilo veliko stvari, dodali smo nove slikce Athosovih potomcev, nekaj pa jih je obiskalo tudi razstave.

Hugo Brugalski je obiskal že 2 razstavi. Prvič je navdušil sodnika na mednarodni razstavi v Zagrebu, kjer je dobil oceno zelo perspektivno in BOB mladiček. Malo kasneje pa je s prav identičnim uspehom nastopil na mednarodni razstavi v Varaždinu. Opis se je glasil: quality puppy of excellent type, substance and balance; pleasing head and expression; dark eyes; strong bones and pasterus; correct markings; moves very well for age.

Udeležili smo se dveh razstav z Athosom, in sicer državne CAC razstave na Rijeki, kjer je Athos v razredu prvakov dobil odlično oceno in zasedel 2.mesto ter prejel naziv r.CAC. Te razstave se je udeležila tudi Athosova hčerka Hailey, ki je v razredu vmesnih dobila oceno odlično, in Athosov sin Homer Brugalski, ki je obiskal svojo prvo razstavo. Nastopil je v razredu najmlajših, ocena pa je bila zelo perspektiven in BOB najmlajših.

Konec meseca maja smo se udeležili tudi državne razstave na Hrušici. Athos je v razredu prvakov prejel oceno odlično 1 in CAC. Prvič se je razstavljal tudi Hilton Brugalski, ki je dobil oceno zelo perspektiven in BOB najmlajši. Na razstavi je bila tudi njegova sestrica Haidi Brugalska, ki pa nas je spodbujala izven ringa. Athos in BeeBee (Devael's Absolutely Beautiful) sta tekomovala tudi za naziv najlepšega para in v hudi konkurenci zasedla odlično 3.mesto! :)

Imamo tudi nekaj odličnih zdravstvenih rezultatov Athososvih potomcev. Hailey in Havana sta obe dobili odlične ocene, in sicer HD A/A, ED 0/0, OCD free. Hailey je konec marca uspešno opravila vzrejni pregled z odlično telesno oceno. Njena lastnica Urška načrtuje prvo Haileyino leglo konec letošnjega leta oz. v začetku prihodnjega leta. Oceno HD A/A, ED 0/0, OCD free pa je dobil tudi Charly vom Himmelblau. Upam, da bodo kmalu preslikani tudi ostali Athosovi potomci iz zadnjih legel.

Athos Bernieshine je 4.5. praznoval že svoj 7.rojstni dan. Athos je še vedno pravi norček, ki nas vsak dan razveseljuje. Želimo mu zdravja in še veliko norčavih trenutkov. :)

 


8.2.2012 Prvi sneg!

Pa smo ga le dočakali, prvi sneg namreč. Na kulturni praznik smo se z Nino in Neco odpravili na čudovit zimski sprehod. 3 berniji in 2 švicarki so bili odlična družba. Spodaj nekaj slik (foto: Nina Bešter):

Athos, 6 let in 10 mesecev Atos Atos pozira
Akcija! Atos Atos
Best, 5 let Best pozira Atos in Best - igra!
Atos in Best - igra! Best in BeeBee Best in BeeBee
Best in BeeBee Devael's Absolutly Beautiful BeeBee, Best in Athos
Teci, teci! Pozerji Mi trije!

 

 

 

 

NOVICE 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012