25.12.2010  

 


22.12.2010 Grozna nesreča :(:(

Danes se je zgodila grozna nesreča... Moonlight je bila tik pred kotitvijo, ko jo je po nesrečnem naključju zbil avto. Kljub hitremu carskemu rezu je bilo za vseh 9 mladičkov že prepozno. Moony je imela hude poškodbe maternice... Kot da to ni bilo dovolj, je mavrični most prečkala tudi Moony. Hrbtenica je bila preveč poškodovana. Življenje je res nepravično. Bodite hvaležni za vsako sekundo z vašim ljubljenčkom. .

 


14.12.2010 Bestijev 4.rojstni dan!

Ne morem verjeti, kako hitro čas beži. Besti je v sredo, 8.12., praznoval že svoj 4.rojstni dan. Zdi se mi, kot da sem ga še pred kratkim opazovala v leglu z bratci in sestricama, pa je od tega minilo že cela 4 leta. Best je prav poseben berni z resnično nežnim karakterjem. Želimo mu še veliko veselih in nagajivih dni! :)

Na spodnjem linku pa si lahko ogledate reklamo, v kateri nastopa Athos. Sicer se ga resnično zelo malo vidi, ampak vseeno. Nastopa čisto na začetku reklame :). :: TUKAJ ::

 


28.11.2010 Prvi sneg! :)

Pa smo ga dočakali, prvi sneg namreč :) Lahko si predstavljate, da je to nekaj najlepšega za bernije. Spodaj nekaj slik z jutranjega sprehoda s sestrično Uršo in njenimi kosmatinci: Tim (veliki švicarski planšarski pes), Zoya (kavalir king charels španjel) in Pika (mešanka)

 

Čudovita novica s Hrvaške: Aron (Kiki von der Genigau X Athos Bernieshine) ima HD: A/A, ED: 0/0 in OCD free. :) V sobot je tudi uspešno opravil vzrejni pregled in je tako na voljo za parjenje.

Carynthia's Arctic Sun se je udeležil mednarodne razstave v Vrtojbi. Dobil je oceno odlično 1, naziva CAC pa tokrat žal ne.

 

 

 


16.11.2010  

Nekaj jesenskih slik (foto: Nina Bešter).

Pa še vesela novica: Moonlight je breja :) Za več informacij o leglu se obrnite na spletno stran vzrediteljev: TULE.

 


25.10.2010  

Te dni smo uspešno parili psičko Moonlight z našim Atosom. Moony prihaja iz Slapa ob Idrijci in je zelo prijetna in lepa psička. Njena mama je Alma, oče pa Ike v.Gabiar. Rezutati kolkov in komolcev so odlični- HD:A/A, ED:0/0. Za več informacij o leglu se obrnite na spletno stran vzrediteljev: TULE. Če je bila paritev uspešna, bo mladičke prinesel božiček :)

 

Pred kakim dobrim tednom pa sva z Atosom snemala reklamo :) Atos je imel manjšo vlogo, upam, da bom kmalu dobila posnetek, da vam ga pokažem :)

 


14.10.2010  

V soboto, 9.10.2010, sem se z Atosom udeležila agility tekme, ki se je odvijala na KD Ljubljana. Atos se je izredno zabaval, teka nista bila najboljša :) Bo drugič boljše! Nekaj slik (avtor Maja Rokavec):

 

Athos je 30.9.2010 prvič postal dedek :) Res je, da ima že 5 let in pol, pa je kljub temu še zmeraj poln energije in navdušenja. Hčerka Iduna vom schönen Schwarzatal je skotila 5 samčkov in 2 samički. Več informacij TULE.

 

 


30.9.2010  

V sredo, 29.9.2010, se je v Celju v okviru Evropske razstave psov odvijala specialna razstava za bernske planšarske pse. Samce je sodil irski sodnik Michael Forte, samice pa Madžarka Istvánne Juhász. Athos je nastopil v razredu prvakov, kjer je prejel odlično oceno. :) Hvala Nini za čudovito predstavitev v ringu :)

Naziv Mladinski klubski prvak 2010, BOB Junior (najlepši mladi predstavnik pasme) in BOB (najlepši predstavnik pasme) je pripadel komaj 16 mesečnemu samcu z imenom GhostReider From Orsina's Land (vzrediteljica in lastnica Darja Kožamelj).

Mladinska klubska prvakinja 2010 je postala Conte Veneto Hattie Ella. Klubski prvak 2010 je postal samec iz razreda prvakov Sennenhund Rossi Djames Bond, klubska prvakinja 2010 psica pravtako iz razreda prvakov Vogue z Deikowey Doliny, najlepši veteran pa samec Dyami vom Burgselli.

 

V četrtek, 30.9.2010, pa se je pravtako v Celju odvijala Evropske razstava psov. Tokrat se Atos ni razstavljal, rezultati pa so sledeči (prijavljenih je bilo 75 samcev in 60 samic; samce in BOB je sodil danski sodnik Svend Lovenkjaer, samice pa norveški sodnik Espen Engh):

Evropski mladinski prvak 2010, BOB Junior in BOB je ponovno pripadel mlademu samcu GhostReider From Orsinas's Land (vzrediteljica in lastnica Darja Kožamelj). Kasneje v finalnem delu je dobil tudi naziv r.BIS Junior FCI II.

Evropska mladinska prvakinja 2010 je postala Conte Veneto Hattie Ella, evropski prvak 2010 Odysseus, evropska prvakinja 2010 High Oaks Morwenna in najlepši veteran Pepenero del Sacro Fiume.

 

Na nov dom čaka simpatičen fant Aliot. Njegova mama je Aika, oče pa Athos Bernieshine. Oba starša sta brez kolčne in komolčne displazije. Aliot je redno cepljen, razglisten in socializiran. Za več informacij pokličite na 041- 389-422 (g.Branko).

 

 

 

 

 


26.9.2010  

Imamo novega prvaka :) Athos je na mednarodni razstavi v Tullnu (Avstrija) prejel še zadnji potrebni naziv CACA in postal Avstrijski prvak v lepoti :) Smo zelo ponosni :) Ena njegova slika, sicer ne iz razstave, pa vseeno...

 

Na nove lastnike pa še vedno čakata Aliot in Ares. Mama je Aika, oče pa Athos Bernieshine. Oba starša sta brez kolčne in komolčne displazije. Kontakt: 041- 389-422.

 

 

 


4.-5.9.2010  

V soboto, 4.9.2010, smo se udeležili agility tekme na domačem poligonu KD Krim. Atos je odlično odtekel jumping, v agilityju pa je bil zaradi moje napake diskvalificiran. Best pa je na koncu zasedel 24.mesto v kategoriji A1/J1 large. Njegovi teki niso bili ravno bleščeči :) Hvala Katji Lenarčič in Anji Hren za čudovite slike :)

Atos:

Best:

 

V nedeljo pa sem obiskala Athosove mladičke iz psarne von Himmelblau. Mladički so stari 8 tednov, izredno odprti do ljudi, živahni in navihani. Za njihovo socializacijo je maksimalno poskrbljeno, saj imajo pravo otroško igrišče, kjer lahko raziskujejo in vsak dan spoznajo kaj novega. Navajeni so ovratnic in povodcev, vožnje z avtom, v soboto pa bojo obiskali tudi pasjo šolo za mladičke. Kmalu pa odhajajo v nove domove. Posamezne slike : Caito, Charly,Churchill, Cleo, Coco in Chenoa.

 

Na nove lastnike pa še vedno čakata Aliot in Ares. Mama je Aika, oče pa Athos Bernieshine. Oba starša sta brez kolčne in komolčne displazije. Kontakt: 041- 389-422.

 

 


30.8.2010  

Včeraj je svojo prvo razstavo v Trbovljah obiskal Carynthia's Arctic Sun - Arki (Athos Bernieshine x Ruby Tuesday). Z lastnico sta se odlično odrezala in si v razredu vmesnih prislužila oceno odlično 1 in naziv CAC. Čestitke!

 

Vzrediteljica bernskih planšarskih psov iz Italije Silvana Vogel Tedeschi je napisala knjigo o tej čudoviti pasmi z naslovom Bernese Mountain Dog Yesterday and Today! Spodaj lahko vidite naslovnico in zadnjo stran knjige, več informacij pa lahko izveste na naslovu: info@bernertenno.it

 

Nekaj Atosovih mladičkov še vedno išče nove lastnike (oče Athos Bernieshine, HD:A/A, ED:0/0):

1.) mama: Aika (HD:A/A; ED:0/0); vzreditelj Branko Jalovec; mladički poleženi 20.4.2010; v leglu so 4 samčki in 1 samička; na voljo še 2 samčka, in sicer Aliot in Ares; kontakt: 041 389-422

2.) mama: Amelie vom Schloss Waldreichs (HD:A/A, ED:0/0, OCD free); vzrediteljica Simone Url (Avstrija): mladički poleženi 12.7.2010; v leglu so 3 samčki in 3 samičke; na voljo še samček Churchill; več informacij o leglu na spletni strani psarne von Himmelblau; kontakt na simone.url@aon.at

 

 

 


20.8.2010  

V nedeljo, 15.8.2010, smo se udeležili tekme agility 4fun na vadbišču Kinološkega društva Duplica. Po skoraj polletnem premoru sta tekmovala oba- Atos in Best :) Prvi tek je bil pri obeh precej slab - Atos je bil čisto preveč vesel, da bi sploh lahko kaj mislil s svojo glavo, Besti pa se je ustrašil mosta, ker je zavibriral :) V drugem teku pa sta se oba odrezala več kot odlično in progo premagala brez večjih težav. Z Atosom sva na koncu zasedla 6.mesto v kategoriji A1 large.:) Upam, da nam bo letos uspelo več trenirati in tudi tekomvati.

Athos v akciji (foto: Grega Podobnik):

 

3 samčki iz kombinacije Athos Bernieshine in Aika, poleženi 20.4.2010, še vedno iščejo nove, skrbne lastnike. Mladiči so seveda rodovniški, dvakrat cepljeni in redno razglisteni. Več informacij na tel. (g.Branko): 041-389-422.

 


16.8.2010  

Mladički v psarni von Himmelblau so danes dopolnili 5 tednov. Prejela sem čudovite slike od vzrediteljice. Mali vražički so izredno živahni in prikupni. Na nove lastnike še čakata 2 samčka. Več informacij na spletni strani psarne von Himmelblau.

Slike posameznih korenjakov si oglejte tukaj: Churchill, Caito, Charly, Coco, Cleo, Chenoa. Spodaj pa malo mešano :):

 

 


10.8.2010  

Prejšnji teden smo obiskali Athosovo hčerko Jessi (Jessi vom schönen Schwarzatal). Punca je polna energije in prav mladostniško nagajiva :)

 

Na voljo so še 3 mladički iz kombinacije Kibela in Athos Bernieshine (oba starša HD:A/A, ED:0/0), poleženi 19.5.2010. Na nov, ljubeč dom čakajo še Hooch, Havana in Hera. Za več informacij pokličite Tino na 040-228-925.

 

Dobili pa smo tudi nove slike Hailey, ki uživa pri svoji novi družini v Krškem :)

 

 

Greste na počitnice in vaš ljubljenček ne more z vami? Priporočam preverjeno odlično varstvo pri Nini, kjer kužki bivajo v stanovanju, na voljo imajo velik ograjen vrt, kljub temu pa redno hodijo na sprehode. Več informacij ::TUKAJ::

 

 


30.7.2010  

Mladički v psarni von Himmelblau pridno rastejo. Stari so že 18 dni in so že odprli učke. Imajo pa tudi imena; samčki so Churchill, Caito, Charly, samičke pa Coco, Cleo, Chenoa.

 

Na voljo pa so še 3 mladički iz kombinacije Kibela in Athos Bernieshine (oba starša HD:A/A, ED:0/0), poleženi 19.5.2010. Na nov, ljubeč dom čakajo še Hooch, Havana in Hera. Za več informacij pokličite Tino na 040-228-925.

 

Greste na počitnice in vaš ljubljenček ne more z vami? Priporočam preverjeno odlično varstvo pri Nini, kjer kužki bivajo v stanovanju, na voljo imajo velik ograjen vrt, kljub temu pa redno hodijo na sprehode. Več informacij ::TUKAJ::

 

 


22.7.2010  

Pa jih imamo: slikce mladičkov iz Avstrije namreč. Na slikah so stari 10 dni. Po enem tednu, ko je že dobro kazalo, pa je slabotnejši samček prečkal mavrični most :( Tako da so sedaj 3 samčki in 3 samičke v leglu. Več informacij v psarni von Himmelblau.

Samice:

Samci:

 

Isis vom schönen Schwarzatal praznuje 22 mesecev. Vse najboljše lepotička!

 

 


20.7.2010  

Danes pa so nas obiskali mladički od Nikky in Athosa. Athos se jih začuda ne boji več :), skoraj čisto sproščen je že :) Nastalo je nekaj lepih slikic. 2 samčka, Hooch in Harley, in 3 samičke, Hailey, Havana in Hera, še vedno iščejo nove lastnike. Več informacij na Nikkyini strani.------------------------------------Best, Hanna in Athos


 


12.7.2010  

Vesela novica iz Avstrije. Amelie iz psarne von Himmelblau je skotila 7 mladičkov, 4 samce in 3 samice. Porod je potekal brez zapletov. Mamica in mladički se počutijo odlično, le en samček je nekoliko slaboten. Upamo, da mu uspe. Slike prihajajo...

 


10.7.2010  

Obiskali smo mladičke in Tina Belc je naredila krasne portrete :)

Vsi skupaj:

Punce: Hailey, Havana, Hera, Hanna

Fantje: Hachi, Hooch, Harley

 


8.7.2010  

V času od 23.6. do 4.7.2010 sem se s prijatelji odpravila na Dansko. Najprej smo obiskali specialno razstavo za velike švicarske planšarske pse, nato pa dva dni kasneje še svetovno razstavo vseh pasem, ki je potekala v mestu Herning. Razstava je bila verč kot odlična, ogromno prostora za parkiranje, nobene gneče na vhodu, hale izredno prostorne, ringi pa končno dovolj veliki za naše kužke. Ker sem za potovanje izvedela zadnji hip, sem odpotovala sama. Atos in Best sta tokrat ostala v varstvu moje mami. Videla sem ogromno lepih bernijev in spoznala vzreditelje, s katerimi smo drugače v kontaktu preko emailov. Bilo je odlično. Po razstavi pa smo si privoščili še počitnice na. V tednu dni smo prevozili večji del Danske in si ogledali različne znamenitosti: Legoland, Zoo in Safari, Grad Egeskov, zelo znano mesto Jelling, Open Air museum v mestu Arhus. Potovanje je bilo odlično in upam, da še kdaj ponovimo. Slike in daljše poročilo pa pripravlja prijateljica Neca iz psarne Karantanska.

V torek, 6.6.2010, pa sva s Tino spet obiskali mladičke od Athosa in Nikky. Stari so že 7 tednov, kar nekaj pa jih še išče nove domove. Več informacij na Nikkyini strani. Tokrat so mladički prvič okusili reko Iško, slikice so zato mešane in ne poimenske. Vsi so odličnega karakterja in vsi so prav brez strahu zakorakali v vodo. Mogoče bodo pravi plavalci :)


20.6.2010  

Aron je kot prvi Athosov potomec danes na mednarodni razstavi vseh psov v Varaždinu prejel še zadnji naziv PRM in postal Hrvaški mladinski prvak v lepoti. Čestitke!


17.6.2010  

Končno mi je uspelo obiskati Aikine mladičke. Stari so že več kot 8 tednov in počasi bo čas, da odidejo v nove domove. 3 samčki še iščejo nov dom. Za več informacij pokličite g.Brankota: 041-389-422. Rodovnik in ostale informacije o starših pa najdete ::TUKAJ::.


12.6.2010  

Nove slikce mladičkov Athosa in Nikky; na slikah so stari 24 dni. Spet hvala Tini za krasne fotke!

Samčki:

Samičke:

 

Prejeli pa smo tudi veselo novico iz Avstrije: ultrazvok je pokazal, da je Amelie vom Schloss Waldreichs, ki je bila 11. in 13.5. naravno parjena z Atosom, breja. Mladičke se pričakuje okoli 13,julija. Več o leglo pa na spletni strani psarne von Himmelblau.

 

 


9.6.2010  

Super novica! Rezultati rentgenskega slikanja kolkov, komolcev in ramen pri Isis vom schönen Schwarzatal so fantastični: HD:A/A, ED:0/0, OCD free. :)


6.6.2010  

Na državni razstavi v Veliki Gorici je Aron prejel oceno odlično 1 in naziv Prvak razreda mladih! Tako mu manjka še en naziv PRM, da zaključi hrvaški mladinski šampionat! Sodil je g.Zidar, njegovo mnenje: Snažne konstitucije, skladne građe, bogata dlaka, dobri uglovi, tipična građa, korektan stav nogu, dobro slobodno kretanje, malo rotirajuće.

 

V soboto pa sva s Tino obiskali mladičke od Athosa in Nikky: ------------- ------------- ------------Hachi-----------------------------------------Hooch ----------------------------------------Harley ----------------------------------------Hera---------------------------------------Havana------------------------- --------------- Hailey------------------------------------ ----Hanna


1.6.2010  

Bili smo na obisku pri Carynthia's Athos Junior - po domače Atosu :)


30.5.2010  

Carynthia's Ace Ventura (Athos Bernieshine x Ruby Tuesday) je včeraj na mednarodni razstavi v Portorožu v razredu mladih prejel oceno odlično 1, naziv Prvak razreda mladih in Junior BOB. Tokrat se je Ace obnašal v ringu prav super. :)


30.5.2010  

S Tino sva obiskali mladičke od Athosa in Nikky. Vsi zelo lepo napredujejo, nekateri že odpirajo učke :) Več informacij na Nikkyini strani.------------------------------------ --- Samčki ------------- ----------------------------Hachi-------------------------------------------Hooch ------------------------------------------Harley---------------------------------------
Samičke --------------------------------------------Hera------------------------------------------Havana-------------------------------------------- Hailey-------------------------------------------Hanna


23.5.2010  

Z Neco sva se odpravili na Golico. Bilo je čudovito, sončno, pesjani so noro uživali.

Atos

Best

Atos, Best, Nuba in Diva


19.5.2010  

Danes je bil čudovit dan :):) Imamo kar tri lepe novice, ki jih radi delimo z vami.:)

Nikky (rodovniško Kibela) je skotila 8 mladičkov, 5 punc in 3 fante. Eni punčki na žalost ni uspelo, ostali pa se počutijo odlično. Najbolj sem vesela skoraj popolnih barv, saj me je to najbolj skrbelo, ker imata oba starša več beline. Pa se je kombinacija odlično poklopila :). Njihova imena še niso izbrana, se bodo pa začela na črko H. Več informacij na Nikkyini strani.----------------------------------------- Samčki ------------------- -Hachi ----------------------------------------------Hooch ------------------Harley

 --------------------------------------
Samičke ---------------------Hera --------------------------------------------Havana-------------------- Hailey -------------------------------------------Hanna

Prejeli smo tudi slike Aikinih in Athosovih mladičkov. Na voljo sta še 2 samčka in samička. Za več informacij pokličite g.Brankota: 041-389-422. Rodovnik in ostale informacije o starših pa najdete ::TUKAJ::. -----------------Aliot Bramiti -----------------------------------Amor Bramiti

 

 ------------Antes Bramiti ------------------------------------Ares Bramiti ----------Angie Bramiti

In tretja vesela novica: Athos in hčerka Isis sta s spodnjo sliko, ki jo je naredila Maja Rokavec, zmagala na tekmovanju za najlepšo sliko bernijev, ki jo je organizirala spletna trgovina z bernskimi stvarmi Berner Treasures (glasovanje je potekalo preko facebooka). Hvala Heleni, ker je poslala sliko! :)


11.5.2010  

V torek, 11.5., in sredo, 12.5., smo uspešno naravno parili psičko iz Avstrije po imenu Amelie vom Schloß Waldreichs. Če je bila paritev uspešna, se bodo mladički skotili v sredini julija 2010. Za več informacij obiščite spletno stran von Himmelblau.--------------------------------------------------Amelie in Athos 


9.5.2010  

Danes smo bili na 1.državni razstavi vseh pasem, ki jo je organiziralo KD Barje. Razstave CAC Barje sta se udeležila 2 Athosova potomca, Carynthia's Ace Ventura in Carynthia's Amber Rose, in oba v razredu mladih prejela odlično oceno. Za oba je bila to prva razstava, zato bo potrebno še precej vaje :):) --------------------Carynthia's Ace Ventura - Ace

  ----------------------Carynthia's Amber Rose - Missy


4.5.2010  

Danes Athos praznuje že 5.rojstni dan :) Želimo mu veliko zdravja in še na mnoga leta z nami! V naš dom vsakodnevno prinaša neizmerno veselje! :)

V nedeljo, 2.5.2010, pa smo prejeli žalostno novico. Za vedno je zaspal Athosov brat Astor. Iskreno sožalje lastnici. :(  


1.5.2010  

Nove slikce Aikinih in Atosovih mladičkov :)

Za več informacij se obrnite na g.Brankota: 041-389-422. Rodovnik in ostale informacije o starših pa najdete ::TUKAJ::.


30.4.2010  

Danes smo se odpravili na Gorenjsko na sprehod z Ajko in Isis. Imeli smo se super :) Slikce pa spodaj in na strani od Isis in Ajke.-----------------------------------------------Mi trije :)----------------------------- Atos, Best, Ajka---------------------------------------------Atos, Best, Ajka------------------------------------------------Saša in Ajka----------------------------------------Isis, Helena in Mond--------------------------------------Ajka, Atos, Isis, Best---------------------Athosovi hčerki: Isis vom schönen Schwarzatal in Ajka- -------------------------------------Ajka z očkom Athosom------------------------------Athos v sredini, levo Ajka in desno Isis------------------------------------Malo akcije

Besti:

 

Athos:

 

Ajka:

 

Isis:

 

Mond:21.4.2010  

Aika, ki je bila parjena z Athosom, je danes ponoči po naravni poti skotila 5 mladičkov, 1 punco in 4 fante :) Mladički so težki 520 g (3 fantje), 540 g (punca) in 580 g (zadnji fant). Mamica in mladički se dobro počutijo. Slikce:

Za več informacij se obrnite na g.Brankota: 041-389-422. Rodovnik in ostale informacije o starših pa najdete ::TUKAJ::.


18.4.2010  

S Heleno sem se odpravila v Avstrijo v kraj Preding, kjer je potekal vzrejni pregled za bernske planšarske pse. Pregleda se je udeležila tudi Athosova hčerka Iduna vom schönen Schwarzatal in ga uspešno opravila. V Avstriji je poleg ocene zunanjosti potrebno uspešno opraviti tudi test karakterja, pri katerem se je Idi odlično odrezala. Na koncu je sodnica posebno pohvalila njen stabilen in za bernca tipičen značaj. Ni se obremenjevala ne z novim okoljem, ne z različnimi glasnimi zvoki, pokazala je, da je strelomirna in odlično socializirana psička.

Tukaj je ena njena slikca, na njeni strani pa še kakšna več:

 

Vzrejni pregled v Avstriji je precej drugačen od našega, predvsem je veliko poudarka na samem karakterju psa. Celoten potek vzrejnega pregleda v besedi in sliki si lahko ogledate :: TUKAJ ::.


17.4.2010  

Čudovito sončno soboto smo preživeli na Koroškem, točno v Črni na Koroškem na turistični kmetiji pod Peco :) Srečali smo se z Atosovimi potomci iz psarne Carynthia's. Imeli smo se res odlično, saj so psi lahko plavali in se naužili še zadnjega koščka snega :) Čeprav sta Atos in Ruby imela 9 mladičkov, je tokrat na srečanje uspelo prit le 4, in sicer Aceu, Ataiu, Arkiju in Missy. Vsi se zelo lepo razvijajo. Poleg njih so bili na srečanju prisotni tudi Melly, Lenny in Best. Odpravili smo se na dolg sprehod po čudoviti pokrajini, na koncu pa se do sitega najedli, saj so nam postregli z izvrstnimi jedmi. Še enkrat hvala Evi in celotni družini Čepin za povabilo in upamo, da bodo srečanja postala tradicija :)

Nekaj utrinkov:


11.4.2010  

Iduna vom schönen Schwarzatal (Athos Bernieshine x Gäa vom schönen Schwarzatal) je na mednarodni razstavi v Wieselburgu v razredu vmesnih kot edina psička izmed 5 prejela odlično oceno in naziv CACA! Sodil je g.Watschinger Heinz. Iskrene čestitike Renati! :)


1.4.2010  

Taj in Atos na spomladanskem sprehodu:


22.3.2010  

Dodali smo Athosov opis :: TUKAJ ::


22.3.2010  

Psička Aika, ki je bila parjena z Athosom, pričakuje mladičke 13.aprila. Parili pa smo tudi psičko Kibelo (klicno ime Nikky), ki pa, če je bila paritev uspešna, pričakuje mladičke okoli 15.maja. Obe paritvi sta potekali naravno in brez večjih težav.

Več o Aiki in rodovniku mladičkov lahko preberete TUKAJ. Več o Nikky in rodovniku mladičkov pa boste izvedeli TUKAJ.

Za Aikine mladičke kontaktirajte g.Brankota na tel. 041-389-422, za mladičke od Nikky pa Tino Furlan na 040-228-925 ali na furlan.tina@gmail.com.


28.2.2010  

Danes pa sta se mednarodne razstave v Zagrebu ponovno udeležila Aron in Idi. Iduna vom schönen Schwarzatal je dobila oceno odlično 3 med 6 psičkami, Aron pa je prejel oceno odlično 1 in PRM v konkurenci 3 mladih samcev :) Sodniku je bil izredno všeč, tu pa je njegov opis: punog tipa, jakog kostura, vrlo dobre glave, jak i s puno supstance, jakog zagriza, tipične dlake, dobre boje i pigmentacije, vrlo dobro predstavljen.

Iskrene čestitke!


27.2.2010  

Danes smo obiskali mednarodno razstavo v Zagrebu. Athos je v razredu prvakov zasedel 1.mesto, dobil CAC in r.CACIB. :) Hvala Nini za hendlanje, spet sta se izkazala kot popoln par :) Razstavljal se je tudi Atosov sin Aron, ki je v razredu mladih prejel oceno odlično 3, Atosova hčerka Idi pa pravtako v razredu mladih odlično oceno. Več kot uspešen dan :)

Atos:

Aron:

Idi:


23.2.2010  

Dodali smo statistiko parjenja. ::TUKAJ::


17.2.2010  

Super zdravstveni rezultati Atosove hčerke Idune vom schönen Schwarzatal! Idi ima HD:A2/A2, ED:0/0 in OCD free. :):)


7.2.2010  

Nekaj čudovitih zimskih slik Atosa, Besta in Isis (Atosova hčerka, stara leto in pol). Avtor slik je Maja Rokavec.

Athos

Athos

Athos

Isis, Best, Athos

Best, Isis

Isis, Athos

Best, Isis


4.2.2010  

Nekje v mesecu februarju oziroma marcu bomo parili Athosa in Nikky. Mladički bodo odraščali v družinskem, idiličnem okolju zraven reke Iške, bodo socializirani, razglisteni in seveda bodo imeli rodovnik. Oče legla bo Athos Bernieshine (HD:A/A, ED:0/0), odlično telesno ocenjen in razvrščen v 1.vzrejni razred, prvak Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Mednarodni prvak v lepoti. Mamino rodovniško ime je Kibela, po domače Nikky. Nikky ima odlične rezultate kolkov in komolcev (HD:A/A, ED:0/0), prav dobro telesno oceno in 2.vzrejni razred. Opravljen ima BBh izpit. Oba starša sta karakterno čudovita in popolnoma ustrezata pasmi. Za informacije nas kontaktirajte.

Več o planiranem leglu :: TUKAJ ::


1.2.2010  

Čudovit, sončen dan smo izkorsitili za sprehod z Ajko in Abi, 10 mesečni punci iz kombinacije Athos in Kiki. Sta kot živo srebro, zato so slike bolj slabe :)


15.1.2010  

Danes smo bili pri Maji Rokavec, ki je zopet naredila čudovite slike Atosa in Besta, tokrat z zimskim motivom :) Meni najlepše lahko vidite spodaj, ostale pa v galeriji.


13.1.2010  

Vsi mladički iz kombinacije Athos Bernieshine in Lou Windišgretz so v novih domovih :):)


3.1.2010  

Čudovite slike Atosove hčerke Isis vom schönen Schwarzatal. Ena za pokušino, ostale pa tukaj.


NOVICE 2008 - 2009 - 2010 - 2011