19.6.2015 Kalles je doma :)

Po sedmih mesecih čakanja in negotovosti, ali bo paritev uspešna in ali bo v leglu vsaj en samček, smo ga končno dočakali. Predstavljam vam našo novo kepico, rodovniško ime Luribee's Lord of the rings (tisti, ki ste poznali Athosa, boste razumeli pomen imena). Klicno ime je mogoče malce nenavadno, a vsekakor dolgo iskano - Kalles. Kalles se je odlično vklopil, je zelo pogumen mladiček, odlično socializiran. Best ga je lepo sprejel, čeprav ga zaenkrat ignorira. Nekaj slik še pri vzrediteljici (od rojstva do starosti osem tednov):

     
     
     
     
     
 
     

23.4.2015 Skotil se je naš novi član :)

Ker pri nas ne moremo imeti samo enega bernija, smo kmalu po Athosovem odhodu začeli razmišljati o novi kepici. Moja želja je bil mladiček odličnih staršev, pasemsko ustreznih in zdravih. Najbolj pomembna pa se mi je zdela oskrba mladičev v leglu in njihova socializacija. Ker vem, da je bilo v psarni Luribee's odlično poskrbljeno za prvo leglo in ker sta mi starša res všeč, odločitev ni bila težka. Težko smo čakali Bibino gonitev, na paritev sem se odpravila skupaj z Nino in tako spoznala tudi očeta mojega Kallesa (ja, ime je imel izbrano, še predno se je skotil).

Imela sem neznansko srečo, da sem bila lahko prisotna pri sami kotitvi in Kallesa (oz.vse tri samčke) spremljala že od samega začetka.

Nekaj podatkov o leglu, ki se je skotilo 23.4.2015. Skotili so se trije samčki in tri samičke.

mama: Devael Absolutely Beautiful (HD:A/A, ED:0/0, OCD free, DM clear)

oče: High Oaks X-Factor (HD A/B, ED:0/0; prost bolezni srca)

 

Vsi trije samčki (zaenkrat se še ne ve, kateri bo Kalles :):

 


NOVICE 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014